Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу няма намерение да губи никакво време и иска още днес да се срещне очи в очи с голямата звезда Лионел Меси, съобщава предаването „Tot Costa” по каталунското радио.

Босът на клуба иска да изслуша лично мотивите на аржентинеца за напускане и да разбере как нападателят интерпретира точката за клаузата за трансфер, свързана с датата 10 юни. Според източници на Onda Cero обаче решението на Меси е окончателно и той иска да потърси ново предизвикателство.

Техническият секретар Рамон Планес обясни по-рано днес по време на представянето на Франсиско Тринкао, че Меси е непродаваем от гледна точка на клуба. Ръководството е убедено, че договорът на звездата защитава изцяло клуба и той не може да напусне като свободен агент. Откупуващата клауза на Меси е 700 милиона евро, а актуалният му договор изтича на 30 юни 2021 година. Адвокатите на аржентинеца обаче изпратиха факс на Барса, искайки клиентът им да напусне като свободен агент. Той има клауза в договора си, че може да напусне Барселона без финансови претенции до 10 юни или контрактът му се подновява за още една година. Сезонът в Испания обаче се проточи до 21 юли заради пандемията от коронавирус, като Меси се позовава именно на това в искането си.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Спортният журналист Танкреди Палмери твърди, че Меси вече е изпратил молба до ФИФА с искане да получи международния си трансферен сертификат, което е индикация, че нападателят възнамерява да играе в ново първенство.

Според няколко медии бащата на Меси вече преговаря с Манчестър Сити, а информацията е, че още в понеделник той е организирал среща с шефовете на английския клуб и вече е пристигнал в Манчестър. Исканията са за двугодишен договор, но все още не е ясно дали "гражданите" ще преценят, че сделката е добра за тях от финансова гледна точка.

Лео Меси ще продължи да тренира с отбора, независимо от желанието си да напусне клуба, информира пък TyC Sports. През уикенда футболистите трябва да минат медицински прегледи, а от понеделник стартират и заниманията.