Президентът на УЕФА Александър Чеферин е бесен след новината за създаване на Европейска Суперлига от 12 гранда на Стария континент.

„Миналия четвъртък говорихме с Ед Уудуърд (б.р. изпълнителен вицепрезидент на Манчестър Юнайтед и напуснал вече изпълкома на УЕФА) и той ми каза, че е доволен, като трябва да се обсъди само Финансовия феърплей. В продължение на 24 години съм работил с наказателно право и съм видял много неща, но все още не бях виждал такива хора“, нападна Чеферин шефа на „червените дяволи“.

„Най-голямото разочарование обаче е Андреа Аниели. Не искам да съм толкова личен, но в моя живот не съм срещал никой, който да е лъгал толкова често. В събота говореше, че Суперлигата е само един слух и каза: „Ще се чуем след един час“. След това си изключи телефона. Изглежда тяхната алчност е толкова силна, че всичките им ценности са се изпарили“, продължи босът на Европейската централа.

„Футболистите, които ще играят в Суперлигата, няма да играят вечер на Световни и Европейски първенства, те няма да могат да представляват националните си отбори“, закани се Чеферин и подчерта, че изключването на участниците в Суперлигата от националните първенства ще се решава от всяка местна федерация.

„Ние ще предприемем всички възможности за санкции. Моето лично мнение е, че правата на клубовете и играчите веднага трябва да бъдат спрени и да не бъдат допускани до участие в турнирите. Не само футболният свят, но и обществото и правителствата са срещу този проект. С тази идея се плюе в лицето на всички фенове и обществото“, добави шефът на Европейската централа.