Президентът на Порто Жорже Нуньо Пинто да Коща коментира информациите, че португалският клуб ще се присъедини към отцепниците в новосформираната Суперлига.

„Няма да се присъединим към нещо, което нарушава правилата. Ние сме част от Шампионската лига и се надяваме да продължим с участието си в този турнир още дълги години“, обяви босът на „драконите“ пред журналиста Фабрицио Романо.

Порто е един от най-успешните клубове на Стария континент. „Драконите“ имат общо пет титли от евротурнирите, две междуконтинентални купи и общо 72 отличия в Португалия.

По-рано днес се появи информация, че Байерн, РазенБалшпорт (Лайпциг) и Порто може да са въпросните три клуба, които да се присъединят към 12-те е разколници. Първоначално, че говореше, че вероятно това ще бъдат Байерн, Борусия (Дортмунд) и ПСЖ.

Президентът на дортмундци Ханс-Йоахим Вацке категорично заяви, че заеднос Байерн няма да участват в Суперлигата. Баварците обаче още нямат официална позиция по темата. За момента френските клубове отказват да се присъединят към новия турнир.

Както е известно, тази нощ 12 европейски гранда обявиха, че създават собствен турнир – Суперлига. Това са шест английски клуба (Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм и Челси), три испански (Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид) и три италиански (Интер, Милан и Ювентус).