Феновете на Ливърпул нямат никакво намерение лесно да простят на собственика Джон Хенри, който бе част от проекта за създаването на Суперлигата. Мърсисайдци се отказаха от него, както и другите пет английски клуба, които бяха поканени, а Джон Хенри поднесе извинения в лично видео съобщение, което според привържениците е закъсняло.

"В "Духът на Шенкли" винаги сме търсели честност, почтеност и прозрачност от страна на собствениците, но арогантността и лъжите, които те демонстрираха зад тази схема за търсене на пари е плашеща, но не и изненадваща", се казва в изявление на групата "Духът на Шенкли", която бе в основата на кампанията да бъдат изгонени предишните собственици Том Хикс и Джордж Жилет.

"Видяхме извинението на Джон Хенри, но това идва прекалено късно. Тези крокодилски сълзи няма да ни трогнат. Нашите собственици предадоха феновете, мениджъра, играчите и служителите и се унижиха чрез чиста алчност и арогантност. Имаме нужда от фундаментална промяна в управлението на футбола. Такава, която ще е честна за цялата футболна пирамида, не само за грабителския елит", допълват феновете.