Футболист от "А" група беше снощи на стадион "Партизан" и дори се готвеше да влезе в игра в злополучната евроквалификация между Сърбия и Албания, която не завърши. Двубоят бе прекъснат заради развято знаме на "Велика Албания" от безпилотно самолетче. Футболистът на домакините Стефан Митрович свали флага, но след това бе нападнат от албанските играчи и се заформи меле на терена малко преди края на първото полувреме. Впоследствие съдията Мартин Аткинсън прекъсна срещата, която не се доигра и се очаква УЕФА да се произнесе.

Покрай екшъните на заден план остана българската следа в този мач. Крилото на Литекс Армандо Ваюши беше сред повиканите в националния отбор на Албания и дори беше по екип на резервната скамейка.

На профила му във "Фейсбук" има и публикувана снимка от загрявката преди срещата, както и кадър от самолета на път между Сърбия и Албания. 

Ваюши и цялата албанска делегация беше посрещната от хиляди на летището в Тирана, а празненства в чест на случката в Белград имаше в Косово, Македония и навсякъде, където живее компактно албанско население.

Сега крилото на Литекс трябва да се завърне в България, тъй като с "оранжевите" му предстои тежко гостуване на ЦСКА - в събота от 19:30 часа на "Армията". Със сигурност Ваюши ще има какво да разказва на съотборниците си в ловешкия клуб след преживяното в Белград, а и след това в Тирана.

Разказът на Армандо Ваюши пред БЛИЦ!

tirana.jpg