Съпругата на починалия от Aмиотрофична странична склероза (ALS) бивш футболист на Зенит и Глазгоу Рейнджърс Фернандо Риксен - Вероника се сблъска с пореден кошмар.

След като години наред гледаше как половинката й се приближава бавно към смъртта, сега и тя усети ужаса след битка с COVID-19. Госпожа Риксен се сблъска с вируса в края на миналата година в дома си във Валенсия, а по думите й срещата им е била кошмарна.

"Първите пет дни бяха ужасни. Температура около 40 градуса, проблеми с дишането, традиционните загуба на вкус и обоняние, дори пристъпи на паника. Сърцето започва да бие бързо, пулсът почти изчезва. А най-лошото е, че бях сама и нямаше кой да ми помогне. Наоколо е само детето ми, което е едва на осем. Болниците бяха препълнени, а единственият човек, който ме подкрепи тогава беше майка ми, с която разговарях всеки ден по интернет от Санкт Петербург. Добре, че имаше приятели лекари, които ме съветваха какви лекарства да взема.

Сега съм здрава, но още усещам последствията. Имам страшни проблеми със съня. Не мога да мигна цяла нощ, а на сутринта трябва да стана, да направя закуска и да изпратя дъщеря си на училище. Наскоро имахме проблеми с парите и ни спряха газта и топлата вода. Навън беше по-топло отколкото вкъщи. Нямахме пари за хотел, но семейни приятели от Литва, наши съседи, ни спасиха", разказа рускинята.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вероника разкри и друго – че в последните месеци от живота си мъжът й е получил финансова помощ от известен руски футболист, който е пожелал да остане анонимен.

"Няма да кажа името му. Самият той помоли да не го правя. Става дума за играч, който вече прекрати кариерата си, но остава свързан с футбола. Живее в Русия и няма нищо общо със Зенит. Човекът просто узна, че Фернандо е в беда и преведе половин милион рубли. С тях купих за мъжа ми специално електронно кресло. Как реагира Фернандо? Разплака се. От футболистите, с които беше близък и игра заедно, никой не помогна. А един страничен човек даде такава сума... Невероятно! Самата аз бях потресена", добави вдовицата на бившия халф, която е рускиня.

Риксен почина на 43-годишна възраст след продължителна борба с амиотрофична латерална склероза. Той игра за Фортуна (Ситард), АЗ Алкмаар, Глазгоу Рейнджърс и Зенит. За националния отбор на Нидерландия записа 12 мача между 2001 и 2003 година.