Испания разби Северна Ирландия с 5:1 в последната си контрола преди Евро 2024, на което иберийците са в група с Италия, Хърватия и Албания. Срещата се игра на стадион „Сон Мойш“ в Палма де Майорка.

Гостите шокираха „Ла Фурия“ още във втората минута. Кийлън Бойд-Мънс центрира от свободен удар, а Даниъл Балърд бе изпуснат и с глава прехвърли Унай Симон за 0:1. Радостта на северноирландците бе кратка и само десет минути по-късно Испания стигна до изравнително попадение. Начо Фернандес пусна топката към Педри, който нанесе изключителен удар по земя от далечна дистанция и прати неспасяемо топката в долния десен ъгъл за 1:1.

В 18-ата минута Хесус Навас предостави меко центриране за Алваро Мората, който с глава заби топката в десния ъгъл за 2:1. В 29-ата минута падна и трето попадение във вратата на Северна Ирландия. Нико Уилиямс направи изключителен пробив по левия фланг и пусна към Педри, който засече топката от въздуха и елегантно прати топката в мрежата за 3:1. Шест минути след това Хесус Навас пусна за Ламин Ямал, а той навлезе към вътрешността на терена и прехвърли защитата на гостите, намирайки Фабиан Руис, който с едно докосване отбеляза за 4:1.

Дълбоко в добавеното време на първата част Северна Ирландия можеше да върне едно попадение, след като Шей Чарлз овладя тънко подаване и стреля към долния ляв ъгъл, но Унай Симон изби, а при добавката Исаак Прайс от добра позиция не успя да уцели вратата.

Час игра след началото на срещата се стигна и до пето попадение на сметката на Испания. Ламин Ямал се справи отлично до тъчлинията и отне топката, след което навлезе в наказателното поле и намери Микел Оярсабал, който с леко неуверен шут преодоля вратаря за крайното 5:1. До края на мача двата тима си размениха по едно положение, но без да си вкарат. В 73-ата минута Прайс нанесе удар към десния ъгъл, с който Симон се справи. Шест минути след това Микел Мерино намери Хоселу, който стреля над напречната греда.