Най-накрая! Самолетът с регистрация D-CAWO и Хари Кейн на борда излетя от Лондон със закъснение в посока летище „Оберпфафенхофен“, разположено на 30 км от баварската столица Мюнхен. След пристигането си 30-годишният нападател трябва да премине медицински тестове и да подпише с германския шампион Байерн.

На сайтът flightradar24 над 20 000 души следят на живо полета на излетелият в 18:41 часа българско време самолет. В момента това е най-следената летателна машина в целия свят. 

По-рано днес 30-годишният нападател беше върнат от пътя си към летището, след като първоначално беше получил одобрение от Тотнъм да излети за Мюнхен. Впоследствие английският клуб даде ново разрешение на английския национал да се качи на чартърния полет.

Очакванията бяха Кейн да излети в 17:50 часа българско време и в 19:25 часа да кацне на летище „Оберпфафенхофен“. Полетът обаче отново беше отложен с близо час, след като автомобилът на нападателят попаднал в задръстване по пътя към аерогара „Станстед“. В Мюнхен продължават да очакват неговото пристигане, което се очаква около 20:10 часа българско време.

Първоначално Кейн трябваше да излети 9:45 часа Германия. След нареждането от Тотнъм, сварило нападателя по пътя към летището, полетът беше отложен. Очакванията бяха чартърният самолет да потегли в 14:15 часа, но последва ново отлагане.

Според последните информации, сделката ще бъде в рамките на 100 милиона евро, а при постигане на определени резултати „шпорите“ ще получат допълнителни 10 милиона.