ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

“Имате един великолепен човек в лицето на Стан! Българите трябва да се гордеете се с него!”, заяви една от най-големите легенди на британския футбол Кени Далглиш.

Митичната фигура от историята на Ливърпул бе един от треньорите на Стилиян Петров в Селтик в началото на 90-те години, а вчера бе селекционер на сборния отбор на българина по време на бенефиса на Стенли в Глазгоу.

“Петров мина през изключително тежка битка, която спечели заради хората около себе си", продължи пред "Труд" Крал Кени.

"Аз също я водих. Моята съпруга Марина бе болна от рак на гърдата. И подобно на Стан беше много силна", разкри още легендата.

Далглиш си спомни, че Джон Барнс е привлякъл Петров, а особено голямо значение е имал силният мач на българина срещу Англия (б.р. - визира евроквалификацията през юни 1999 година в София - България - Англия 1:1).

“Много бързо Стан научи езика и се адаптира в напълно нова обстановка. Има много малко такива хора, които винаги искаш да са около теб. Затова не се учудвам, че 60 000 фенове на Селтик бяха на стадиона, за да го поздравят още веднъж. Горд съм да кажа - Стан е мой приятел", продължи Далглиш.

“Стилиян има ген на борец", заяви треньорът на сборния отбор на Селтик Мартин О`Нийл, който бе наставник на Петров не само при "детелините", а и след това в Астън Вила.

"Беше борец на терена, после се пребори в живота. Голяма личност, голям характер, голям дух!”, добави 61-годишният северноирландец.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201309/20130909.owselepsmg.jpg