Селекционерът на Германия Йоахим Льов е убеден, че случилото се в Париж преди дни няма да сломи играчите му. Както е изветно по време на терористичните атаки, Бундестима играеше контрола с "петлите" на "Стад дьо Франс" и футболистите станаха преки свидетели на ужаса във френската столица. 

Льов е убеден, че предстоящата контрола на тима с Холадния във вторник ще се превърне в "символ на свободата" и ще покаже, че светът е съпричастен с Франция.

"Предстоящият двубой е ясен символ на свободата и демокрацията, на съчувствието и скръбта, която ни обединява с нашите френски приятели", заяви Льов на пресконференцията преди контролата.

"Не ни е лесно, но искаме ясно да покажем, че не ни е страх. Също трябва да изразим подкрепата си към Франция. Това ще бъде явен знак за това. Самият факт, че не отменихме проверката с Холандия, е доказателство, че вече сме победили страха и сме свободни. Сигурни сме, че и самото Европейско първенство ще протече без никакви проблеми", заяви Льов на днешната си пресконференция.

Германия посреща Холандия на 17 ноември от 21:45 часа в Хановер.