Барселона приема Реал (Мадрид) в полуфинален реванш за Купата на Краля. Сблъсъкът е от 22:00 часа тази вечер на "Камп Ноу" и ще се излъчва по ТВ+ за абонатите на "Булсатком", както и директно с картина в БЛИЦ.

Първата среща в Мадрид завърши 1:1, а двете звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо не успяха да се разпишат. Все пак аржентинецът подаде тогава за гола на каталунците, реализиран от Сеск Фабрегас. Сега те отново се изправят един срещу друг, като феновете очакват именно някой от тях да реши крайния изход от сблъсъка.

Четирикратният носител на „Златната топка” Лионел Меси е участвал 23 пъти в Ел Класико и е отбелязал 17 попадения. В последните 8 дербита аржентинският национал е реализирал обаче само 4 гола във вратата на „белия балет”.

Роналдо отбеляза гол в 6 от последните 7 издания на Ел Класико, а общо в дербито има 10 попадения. Португалският национал е играл до момента в 17 двубоя на "кралския клуб" срещу каталунците.

Меси и Роналдо безпорно пак ще приковат вниманието на футболните фенове по цял свят довечера. Началото на поредния им сблъсък на терена е от 22:00 часа.

Лионел Меси в Ел Класико:

Мачове – 23
Победи – 11
Равенства – 7
Загуби – 5
Вкарани голове от Барселона – 47
Вкарани голове от Меси – 17
Асистенции на Меси – 11
Изиграни минути – 2080

Кристиано Роналдо в Ел Класико:
Мачове – 17
Победи – 3
Равенства – 6
Загуби – 8
Вкарани голове от Реал Мадрид – 20
Вкарани голове от Роналдо – 10
Асистенции на Роналдо – 0
Изиграни минути – 1536