Италианският гранд Милан ще отдаде почит на баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина в ужасяваща катастрофа с хеликоптер. Утре "росонерите" се изправят срещу Торино в двубой за Купата на Италия, който ще започне с едноминутно мълчание в памет на легендата.

Брайънт прекара голяма част от детството си в Италия, където баща му Джо игра баскетбол, а освен това симпатизираше на Милан. През 2013 годна той дори посети базата на "росонерите" Миланело и тогава сподели: „Като малък беше като мечта за мен да наблюдавам Гулит, Ван Бастен и Малдини. Милан винаги е бил моят отбор и винаги е имал специално място в сърцето ми. В ЛА имам шал и екип на Милан, които виждам всеки ден".

Италия ще почита паметта на легендата цяла седмица. Всеки баскетболен мач на всякакво професионално ниво в следващите седем дни ще стартира с минута мълчание в памет на загиналия трагично Брайънт.

„Всички сме в шок и сме много тъжни от смъртта на Коби. Това е малък жест към него, но той определено го заслужи“, обяви шефът на баскетболната федерация Джовани Петруци.