Байерн срещна пореден проблем в търсенето на треньор, след като още един от фаворитите за наследник на Томас Тухел след края на сезона отказа да поеме германския гранд. Селекционерът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник обяви, че няма намерение да напуска поста си, за да започне работа на „Алианц Арена“.

„Не към говорил с шефовете на Байерн. И защо трябва? Чувствам се отлично на настоящата си позиция. Имам договор до 2026 г. Целта е да продължа работата и след европейското първенство“, заяви 65-годишният специалист след срещата на 24-ата селекционери на отборите, участващи на Евро 2024.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Рангник беше считан за един от основните варианти пред ръководството на баварците за мястото на Тухел. Байерн вече получи отказ от други от фаворитите – Шаби Алонсо обяви, че ще остане в Байер (Леверкузен) и след лятото, а Себастиан Хьонес удължи договора си с Щутгарт. Роберто де Дзерби, в момента начело на Брайтън, е обект на сериозен интерес от редица отбори и за мюнхенци ще е трудно да се преборят за услугите му.

Сред оставащите солидни кандидати за треньорския пост е настоящият селекционер на националния отбор на Германия Юлиан Нагелсман. До края на месеца 36-годишният специалист има планирана среща с ръководството на немската футболна централа, за да изясни бъдещето си след европейското първенство. Счита се, че за него има два варианта – „маншафта“ или Байерн. Подновеният договор на Руди Фьолер като директор на националния отбор се приема като сигнал, че Нагелсман може да остане на поста си и след Евро 2024.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!