Мнозина вероятно си спомнят, че преди десетина години в ЦСКА се появи на проби футболист с претенцията, че е играл в ПСЖ. Името му е Грегори Акселрод. Оказа се, че не е никакъв спортист, а най-обикновено менте с желание да стане футболист. Французинът обаче бързо беше разкрит от феновете на отбора и от треньора Любослав Пенев.

Сега се оказа, че въпросният Акселрод е и фалшив футболен мениджър. Той е създал футболна агенция „One Soccer Agency“ в Лондон, но работи във Франция. Обаче няма лиценз за дейността и беше докладван от Френската асоциация на футболните агенти пред Френската футболна федерация (ФФФ).

„Предоставили сме на Федерацията списък от седем имена. Това са хора, които преговарят с клубовете за играчи, но нямат необходимия лиценз за това. Ние сме професионалисти в една област, в която имаме своите задължения, но имаме и права. Искаме да бъдем защитени“, обяви президентът на асоциацията Стефан Канар пред „Екип“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Грег Ментето, както Акселрод стана известен у нас, се изявява като мениджър на 19-годишния халф на Бордо Орелиен Чуамени. Според Канар, заради липсата на официален лиценз бившият менте футболист няма право да преговаря с клубовете за условията по договорите на играчите.

Любопитното е, че в списъка на Френската асоциация на футболните агенти е и Вероник Рабио. Тя е майка на халфа на ПСЖ Адриан Рабио, който в последно време е отстранен от тима.