Диего Марадона е починал, след като за него не са били полагани необходимите грижи и като цяло лекарите са проявили сериозна небрежност. Това разпространиха аржентинските медии като заключение на прокурора от район Сан Исидро, разследващ причините за смъртта на легендата на световния футбол. Прокуратурата обвинява личния лекар на легендата Леополдо Луке, че не си е изпълнявал съвестно задълженията. Марадона издъхна на 25 ноември от сърдечен арест, а няколко дни по-рано беше претърпял операция на мозъка и се възстановяваше в къща край Буенос Айрес.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“Никой не се е грижел за пациента. Той не е бил наблюдаван често, каквото е изисквало неговото състояние. Марадона не е взимал необходимите за сърдечното му заболяване лекарства. Без съмнение негов лекуващ доктор е бил Леополдо Луке. Той е трябвало да координира грижите, но всичко е било напълно неорганизирано. А в същото време пациентът сляпо му се е доверявал”, пише в становището на прокурора от район Сан Исидро.

Самият д-р Луке заяви, че Марадона не е слушал никого и до последно е смесвал алкохол с лекарства, а медицински сестри свидетелстват, че легендарният футболист се карал с доктора, като дори веднъж го изгонил от къщата.  

“Да, Марадона е бил труден пациент, но е заслужавал да получава нужните грижи дори против волята си”, допълва прокурорът.