Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде интервю в родната си словения за сайта 24ur.com. 53-годишният юрист призна, че 12-те европейски гранда, които създадоха бързо провалилия се проект Суперлига, ще бъдат наказани, но ще се подходи много внимателно.

„Трябва да вземем решение за случилото се през последните три дни. Не мога да дам подробности, тъй като продължаваме да работим с юристите. Мога да кажа, че английските клубове постъпиха правилно като се извиниха и признаха, че са направили грешка. Ще вземем това предвид. Всички правим греши“, заяви Чеферин.

Той коментира и информациите, че полуфиналите на евротурнирите може да не се проведат заради участието в тях на голям брой от отцепниците.

„Този сезон вече е стартирал и ще стане проблем, тъй като телевизиите ще дойдат при нас и ще искат да ги обезщетим, ако не се играят полуфиналите. Точно затова има много малък шанс да не се проведат плануваните за следващата седмица мачове. Това обаче може да се промени“, призна шефът на УЕФА.

Чеферин обяви, че е разочарован от президентите на всички 12 създатели на Суперлигата, но на един от тях има причина да се сърди най-малко.

„Най-малко съм сърдит на Барселона. Лапорта беше избран съвсем скоро и аз два-три пъти говорих с него. Той се намира под огромно напрежение заради финансовите проблеми на клуба. Намира се в ситуация, която наследи и не е по негова вина. Лапорта обаче се доказа като хитър парламентьор и намери стратегически ход да се измъкне без загуби.“

„От друга страна Флорентино Перес иска президент на УЕФА, който да му се подчинява. Човек, който да го служа и да изпълнява желанията му. Аз не съм такъв и правя всичко за доброто на европейския и световния футбол“, допълни Александър Чеферин.