Компанията „JP Morgan”, която беше обявена за основния финансов гръб на Европейската Суперлига, оттегли подкрепата си към проекта.

Както е известно, в неделя късно вечерта 12 европейски гранда обявиха създаването на турнира. Три дни по-късно под натиск от страна на фенове, играчи, треньори и различни организации повечето отборни се оттеглиха Суперлигата.

Сега американската финансова институция излезе с официално съобщение, с което обяви оттеглянето си от реализацията на Европейската Суперлига. От компанията се извиниха за погрешната си преценка.

“Очевидно направихме грешна преценка как този проект ще бъде приет от голямата футболна общественост и какво въздействие би имал върху бъдещето на клубовете. В крайна сметка футболните привърженици бяха ясно чути и това е най-важното нещо. Очаквахме да има емоции. Договорихме отпускането на заем за наш клиент, но не е наша работа да решаваме кой е оптималният начин футболът да съществува в Европа и Великобритания. Ще си научим урока”, заяви говорител на “JP Morgan”.