Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо дари 100 000 евро от името на УЕФА във фондация за подпомагане на хора от Афганистан, останали без крайници, обявиха от Международния комитет на Червения кръст. Португалският национал се включва за втори път в благотворителна инициатива и подпомага хора от азиатската страна.

"За мене винаги е било голяма чест да помагам на хората, които са пострадали и ме прави изключително щастлив, когато съм полезен", сподели Роналдо след връчването на чека преди днешния първи мач срещу Манчестър Юнайтед от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Четирикратният носител на „Златната топка” Лионел Меси и съотборниците му от Барселона Шави Ернандес и Карлес Пуйол също дариха неназовани суми за пострадалите от гражданската война в Афганистан.

По данни на Червения кръст повече от 90 хиляди души са останали без крайници от експлозиите на мини. Събраните пари от благотворителната кампания ще бъдат инвестирани в седем ортопедични центъра за рехабилитация и подпомагане.