Щутгарт ще посрещне колоса Байерн (Мюнхен) в дербито от 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия, отреди тегления жребий веднага след изиграването на всички 1/8-финални сблъсъци. „Швабите” елиминираха на свой терен Хамбургер с 2:1, докато баварците драматично спечелиха в последната минута също с 2:1 при визитата си на втородивизионния Бохум.

Четвъртодивизионният Холщайн (Кил), който елиминира Майнц 05 след 2:0, пък ще е домакин на 1/4-финалите срещу шампиона Борусия (Дортмунд), който трудно преодоля като гост лидера във Втора Бундеслига Фортуна (Дюселдорф) с 5:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).

Българинът Асен Караславов с Гройтер Фюрт, преодолял като гост Нюрнберг след успех с 1:0, ще гостува в следващия етап на Хофенхайм, отстранил у дома Аугсбург с 2:1. Последният 1/4-финален сблъсък е между Херта (Берлин), който изхвърли Кайзерслаутерн след 3:1 на свой терен, и Борусия (Мьонхенгладбах), който детронира у доам носителя на трофея Шалке 04 също след 3:1.

Пълен жребий за 1/4-финалите:

Щутгарт – Байерн (Мюнхен)
Холщайн (Кил) – Борусия (Дортмунд)
Херта (Берлин) – Борусия (Мьонхенгладбах)
Хофенхайм - Гройтер Фюрт

Заб. (1/4-финалите са в един мач и ще се играят на 7 февруари 2012 година).