ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Извънреден обрат претърпя ситуацията с подкрепата към Луис Рубиалес след скандала, в който президентът на Испанската футболна федерация се забърка заради целувка по устните на националката Дженифер Ермосо след победния финал на световното първенство за жени срещу Англия.

Действията на 46-годишния футболен бос бяха приети за сексуално посегателство и редица организации поискаха неговата оставка. Той отказа да направи това и въпреки че се извини, обяви, че е получил разрешение от Ермосо да я целуне. Впоследствие футболистката отрече да е давала позволение, а Рубиалес я заплаши със съд.

Единствената сериозна подкрепа, която босът получаваше, беше от страна на ръководената от него Испанска футболна федерация. В резултат на това 80 футболистки отказаха да играят за страната си, докато Луис Рубиалес не напусне поста си. Целият треньорски щаб на женския национален отбор подаде оставка, с изключение на селекционера Хорхе Видал, който също излезе с критично изявление към шефа си.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Късно снощи Комисията на президентите на регионалните и териториалните федерации е провела заседание. След което излезе със специална декларация, публикувана на официалния сайт на Испанската футболна федерация. В нея се иска незабавната оставка на президента на организацията.

Самият Рубиалес беше временно отстранен от поста си за срок от 90 дни от ФИФА, докато бъде изяснена ситуацията с големия скандал и обвинението в сексуално посегателство заради целувката. След това Испанската футболна федерация изрази подкрепата си към своя президент и дори заплаши с напускане на структурите на ФИФА и УЕФА, както и с изваждане на клубните отбори от евротурнирите.

Последвалата снощи декларация демонстрира пълен обрат на настроенията вътре във Федерацията относно подкрепата към Луис Рубиалес.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!