Шефовете на Суперлигата Флорентино Перес и Андреа Аниели изразиха своята позиция за целите на създаване на турнира. Тази нощ 12 европейски футболни гранда обявиха, че създават собствен шампионат. Това предизвика ФИФА, УЕФА и останалите футболни власти да излязат с остри реакции срещу отцепниците.

Босът на Реал (Мадрид) Перес беше обявен за президент на Суперлигата, а негов заместник е Аниели – собственик на Ювентус. Двамата обявиха в своите изявление, че Суперлигата ще подпомогне развитието на футбола.

"Новият турнир ще донесе значителен ръст на приходите и това ще подкрепи европейския футбол в дългосрочен план. Плащанията ще бъдат много по-високи отколкото настоящите и се очаква да надхвърлят 10 млрд. евро по време на първоначалния период на ангажираност на клубовете. Ще помогнем на футбола да заеме мястото, което му се полага. Това е единственият толкова мащабен спорт, с повече от 4 млрд. фенове и е наша отговорност да отговорим на желанията им", заяви Флорентино Перес.

„Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят. Събрахме се в този критичен момент, за да трансформираме европейското състезание, като дадем на спорта, който обичаме, основа, която е устойчива за бъдещето. Значително се увеличава солидарността за клубовете и даваме на феновете и футболистите-аматьори мечта и мачове с максимално качество, които ще подхранват страстта за футбол“, допълни Аниели.