Суперлигата е на пауза, това заяви президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес в интервю за предаването „El Larguero“ по радио "Кадена Сер". Босът на „белия балет“, който оглави и организацията на отцепниците, призна, че е изумен от страшната агресия, която проектът им е срещнал от страна на всички останали.

"Ужасна агресия. Все едно беше организирано предварително и само чакаха да ни се нахвърлят. Когато обявихме новината, бяхме готови да се срещнем с всички и да обясним. Искахме среща с шефовете на УЕФА и ФИФА, но не ни отговориха. През живота си не съм виждал такава агресия, заплахи и убиди. Сякаш сме убили футбола. Ще видим какво ще стане, когато се сблъскат с реалността. Клубовете ще загубят над 2 милиарда. Не се притеснявам от отмъщение. Останах притеснен от думите на президента на УЕФА за Финансовия феърплей. Той е фундаментален и нещата не изглеждат добре. Той трябва да бъде стриктен, а не гъвкав", заяви Перес.

"Първото нещо, което се разбрахме с останалите отбори бе да обясним нещата добре. Ако от различните лиги ни уважават, трябва да разберат, че единственият начин да имаме приходи е да се създаде нов формат. Разбира се, че договорите са обвързващи. Говорих с Лапорта и той ми каза, че остава зад проекта, макар да имаше някои реакции, които не са нормални. Телевизиите са тези, които определят публиката. Не става дума за капризи. Аз съм тук, за да помогна, защото Реал (Мадрид )не е моя собственост. Не може да позволим да ни обиждат и трябва да направим нужното, за да се защитим", добави президентът на „кралския клуб“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Промените трябва да се случат сега. Не може да чакаме три години. Парите идват, когато има хубави мачове, когато има интересно състезание. Трябват ни сблъсъци като Федерер - Надал, за да привлечем вниманието на феновете. Мачове на най-високо ниво, без да изключваме никого. Играчите заслужават заплатите си на терена. Те са хората с най-много последователи в социалните мрежи. В същото време има двубои, които никой не гледа. Говорих с Аниели три пъти днес и не се чувствам сам. Виждаме какви средства можем да генерираме от сделката с „JP Morgan“. Ще бъде истински грях, ако не реализираме този формат", допълни Перес.

"Аз имам задачата Реал (Мадрид) винаги да е пионер. Когато има пари, има за всички. В момента проектът е в застой, но всички гледаме към бъдещето. Ювентус не е напуснал. Най-важното е, че тези мачове ще приковат вниманието на младите. 12-те клуба подписахме договор. Можем да привлечем и други. Много от основателите напуснаха, защото УЕФА направи истинско шоу. Нямахме възможност да обясним за какво става дума, не ни дадоха шанс. Няма сценарий, в който големите отбори да губят пари, а останалите да печелят. Просто не виждам друг изход от сегашната ситуация. Нека някой друг да предложи нещо по-добро. Собствениците на английските отбори са американци и те са впечатлени от тази идея. Проектът ни е приключил. Той ще се осъществи. В момента само е на пауза", сподели още босът на Суперлигата.

"Ние станахме обект на манипулативна кампания, която твърди, че искаме да унищожим футбола. А всъщност става дума, че има хора с привилегии, които не искат да ги загубят. Не бях виждал подобна агресия от страна на президента на УЕФА. Всичко е организирано, личи си. Използват се заплахи и обиди, все едно сме убили някого. Но футболът трябва да бъде спасен. Намираме се в сложна ситуация. Може би някой от английските отбори не бе достатъчно заинтересован", каза шефът на Реал (Мадрид).

"Работим над този проект от доста години и вероятно не успяхме да го обясним достатъчно добре. Тъжен съм, защото три години работа бе провалена. Ла Лига си остава недосегаема, когато говорим за правене на пари седмица за седмица. Шампионската лига обаче е остаряла и предизвиква интерес само след 1/4-финалите. Преди година загубите бяха за над 650 милиона. Този формат не работи. Ние измислихме формат, в който най-добрите отбори в Европа играят заедно от самото начало. Може да спечелите пари, когато големите не търпят загуби от солидарност към останалите", завърши Флорентино Перес.