Най-актуалното име в света на футбола не само през последната седмица, но и през последните няколко десетилетия, е президентът на ФИФА Сеп Блатер. От дълги години швейцарецът е свързван с различни корупционни афери и други скандали в управлението на световния футбол.
 
В продължение на години Блатер беше свързван с тъмната страна на футбола, беше се превърнал в ситски лорд на спорта. На президентските избори на ФИФА след 1998 г. Често се появяваше по някой футболен джедай, който да се бори с императора на тъмната страна, но битката му завършваше с неуспех.
 
В петък Сеп Блатер беше избран за пети мандат като президент на ФИФА, но вчера изненадващо обяви оттеглянето си от поста. Мнозина познават Блатер с външния му вид от последните години, но снимки на шефа на световния футбол от младежките му години рядко са се появявали в пространството.
 
Такива обаче може да се намерят в интернет. Агенция БЛИЦ представя на своите читатели две изображения на Сеп Блатер от годините преди да започне работа във ФИФА през 1975 г.
 
1966 г. Сеп Блатер като военнослужещ в швейцарската армия
1_4.jpg

1973 г. Блатер като служител на часовникарската фирма „Лонжин“
1_5.jpg