Българската футболна легенда Христо Стоичков коментира предстоящия тази вечер финал на Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул. Камата ще коментира мача за мексиканската телевизия „Унивижън“, но не отказа да сподели очакванията си и назова фаворита си пред „bTV“.

"Това са доказани отбори, биткаджии. Не случайно Ливърпул изигра страхотен реванш срещу Барселона. Много малко хора мислеха, че той ще има шанс да ги елиминира. И аз се изненадах. 3:0... Няма шанс! В 6-ата минута натиснаха, вкараха, двата гола паднаха за 2-3 минути ги отказаха. Това за мен е незапомнен мач с толкова много грешки! 136 грешни паса за Барселона, само 36 за Меси... Направете сметка за какво става въпрос", каза Стоичков bTV.

"След мачовете, които изигра, фаворит е Ливърпул. Миналата година беше на финал, тази - също, а Тотнъм от много години не е бил на финал. Но понякога и най-добрият няма ден, има шансове за гол. Един корнер, един фаул... От там нататък няма шанс да прогресираш и да вкараш гол, мачът си върви, докато свърши", добави Камата.

Самият Стоичков знае какво е чувството да спечелиш Купата с големите уши. Той триумфира през 1992 г. с Барселона, когато надпреварата носи името Купа на европейските шампиони. На финала каталунците побеждават Сампдория.

"Всяка секунда от този мач ми е ясна. Беше първата ми спечелена Шампионска лига с Барселона. Този 20 май никога няма да се забрави. Това е футболът! Спомените се остават. Няма да забравя как седнах на трибуната на "Уембли", но това са само спомени", заяви той.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019