Нападателят на Ливърпул Луис Суарес обясни защо е решил да не обжалва наказанието си от 10 мача, наложено му от ФА за хапане на съперников футболист. Уругваецът също така се извини на потърпевшия в случая защитник Бранислав Иванович. Епизодът с канибалската проява на футболиста беше от мача между Ливърпул и Челси, завършил при 2:2 с гол на Суарес в 97-ата минута. Нападателят говори и коментира за първи път след инцидента.

"Искрено съжалявам за инцидента в Бранислав Иванович. Надявам се, че всички хора, които са се възмутили от моето действие, ще могат да ми простят. Още веднъж бих желал да поднеса личното си извинение към Бранислав.

Уверен съм, че всички взети мерки от моя страна ще спомогнат да променя поведението си на терена. Сега бях санкциониран, за да стана по-добър на и извън терена.

Приемам изцяло наказанието от 10 мача, което е много сурово. По-тежко е дори от това да нанесеш удар без топка. Отлично разбирам, че моите действия на футболния терен са недопустими. Не обжалвах решението, за да покажа на хората, че мисля различно от повечето от тях.

Много искам да си направя правилните изводи за всички неприятни случаи, в които се оказах през последните 2,5 години. По мой адрес се изговори и изписа доста. Желанието ми е да мога да допринеса повече за отбора на терена. Искрено вярвам, че в най-скоро време ще бъда отново част от футбола", коментира уругваецът.