Тотнъм обмисля варианта да назначи Юлиан Нагелсман за наследник на Антонио Конте, който е пред уволнение, чийто договор изтича в края на сезона и няма да бъде продължен. Освен това играчите искат италианеца да бъде уволнен заради обидното му изказване след последната загуба на тима във Висшата лига.

35-годишният германски специалист от своя страна е отворен за преговори с „шпорите“, съобщава източник на английската телевизия „Скай Спортс“.

Нагелсман се е появил като вариант за лондончани, след като беше уволнен от Байерн, а на мястото му беше назначен Томас Тухел, който беше един от основните кандидати на Тотнъм за мястото на Конте. Сред оставащите опции остава Маурисио Почетино.

На Острова припомнят, че президентът на „шпорите“ Даниел Леви отдавна харесва работата на Юлиан Нагелсман. Младият специалист е бил разглеждан като вариант за треньор на тима от Лондон през 2021 г.. Това е било малко преди германецът да премине от РазенБалшпорт (Лайпциг) в Байерн.

Както е известно, баварците направиха от Нагелсман най-скъпия треньор, след като платиха трансферна сума от 25 милиона на „червените бикове“ от Лайпциг. Вчера младият специалист официално беше уволнен от Байерн. Докато той си намери работа, грандът от Мюнхен ще му плаща заплатата, която е в размер между 8 и 9 милиона евро.