Заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА в София прие решение, с което ще стимулира въвеждането на допълнителни рефери във всяко едно първенство. Хората на Мишел Платини ще отделят 10 милиона евро за всяка асоциация, която пожелае да въведе допълнителните рефери в рамките на период от 3 години.

„Има международен борд, който решава правилата на играта, а не ФИФА еднолично. Международният борд е приел технологиите, а комитетът на УЕФА е взел решение да има допълнителни съдии”, коментира президентът на УЕФА Мишел Платини на пресконференцията в София.

„Технологиите са доста скъпи неща. Ще продължим да работим и да имаме екипи от петима съдии. Много държави искат да участват в този модел. Господин Михайлов се съгласи, но на тези федерации им трябва финансиране, което ние ще осигурим”, добави Платини.

„По повод съперничеството ФИФА и УЕФА - може да имаме или технологиите, или петимата съдиите. Аз предпочитам да дадем пари за развитието на инфраструктурата, а не за технологии. Не виждам нищо проблематично в това, че един гол на 100 години няма да бъде признат. Аз съм твърдо против въвеждането на новите технологии”, каза още Мишел Платини.