Президентът на УЕФА Мишел Платини даде пресконференция след заседанието, което се проведе в София. Изпълкомът на европейската футболна централа днес се събра в столицата ни, а домакин беше президентът на БФС Борислав Михайлов, който е негов член. Платини говори по много теми на брифинга – за работата на Михайлов и БФС, за националния ни отбор, борбата с “черното тото”, предстоящото Европейско през 2020 година, което ще се проведе в 13 различни страни и други.

Към края на пресконференцията журналистите попитаха Платини: “Наясно ли сте, че Франция може да играе бараж с България за класиране на Световното през 2014 година, тъй като и двата отбора са на второ място в групите си. Това ще бъде повторение на онзи мач 20 години по-късно.”

Президентът на УЕФА отговори: “Да, наясно съм. Виждам усмивките на вас журналистите, но не си мислете, че нещата от 1993 година ще се повторят. Мачът Франция - България е част от историята. С много лошо си спомням 1993 година. Аз бях на „Парк де Пренс”, когато господин Костадинов разпъна на кръст нашия вратар. Това беше кошмар за Франция. Помним тишината на “Парк де Пренс”. Нямаше освирквания, нямаше окуражителни викове само една голяма тишина. Определено няма да ни е приятно да се срещнем и се надявам резултатът да не е същият като преди 20 години. Тогава беше голяма мечта за България и голямо разочарование за нас".