Новото заседания на Футболния съюз на Босна и Херцеговина отново отложи важно решение за Ивайло Петев. 45-годишният български специалист беше назначен за селекционер на босненския национален отбор през януари, но все още е единственият човек начело на тима. Както е известно, самият избор на Петев беше съпроводен с много скандали в местната футболна федерация.

Бившият треньор на Лудогорец, Динамо (Загреб)  и българския национален отбор все още няма назначени помощници на новия си пост, въпреки че още при назначението му бяха анонсирани имена на негови асистенти. Тяхното одобрение се очакваше да стане на поредното заседание на Изпълкома на футболната федерация през тази седмица, но въпросът за пореден път остана без решение.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Така вече втори месец Ивайло Петев реално сам подбира и наблюдава играчите за предстоящите квалификации за Мондиал 2022. Очаква се през следващата седмица той да обяви първия си списък с играчи като селекционер на Босна и Херцеговина.

Дебютът на българския специалист начело на тима ще бъде на 24 март в световната квалификация срещу Финландия в Хелзинки. Три дни по-късно има контрола с Коста Рика в Зеница, а на 31 март е домакинството срещу световния шампион с Франция в Сараево.

Очаква се дългото чакане за определяне на асистентите на Ивайло Петев да приключи през следващата седмица. Ново заседание на Изпълкома се очаква да има на 9 или 10 март. На 16 март пък трябва да се проведе Общо събрание на Футболния съюз на Босна и Херцеговина.