Голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо и националният отбор на Еквадор направиха 1:1 като домакин на Аржентина в последния си мач от квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Южна Америка. И двата тима си бяха гарантирали класиране за световното първенство преди изиграването на мача.

22-годишният нападател на Ривър Плейт Хулиан Алварес даде аванс на гостите в 24-ата минута. Осем минути преди края на мача Кайседо се появи в игра на мястото на Михаел Естрада. В третата минута на добавеното време друга резерва – Енер Валенсия, донесе равенството на Еквадор.

Нападателят на Фенербахче, играл в Европа още за Уест Хям и Евертън, изпълни дузпи. Ударът му беше спасен от Херонимо Рули, но 32-годишният Валенсия беше точен при добавката. Звездата на Аржентина Лионел Меси изигра цял мач на стадиона в Гуаякил.

Така Еквадор завършва на четвърто място в квалификационната група в Южна Америка с актив от 26 точки. Аржентина е на второ място с 39 пункта, на шест точки зад Бразилия. Още няма нова дата за провеждане на прекратения мач между двата южноамерикански гранда на 5 септември 2021 г., когато полиция и медицински лица нахлуха на терена.

Бразилия записа 14-а победа в квалификациите за Мондиал 2022, след като победи Боливия с 4:0 като гост. Нападателят на Евертън Ричарлисон вкара два гола за успеха. Лукас Пакета и Бруно Гимараес завършиха с по едно попадение и една асистенция.