Обвиненият в изнасилване най-титулуван футболист в света Даниел Алвес е отказал среща в затвора, която био могла да промени живота му, пишат испанските медии.

Бразилецът е отказал да се види с жена си Йоана Санс, след като разбрал за намеренията й да поиска развод. Алвес й се обадил по телефона и опитал да я разубеди, но все още не е ясно дали е успял.

Самата Санс излезе наскоро с пост в “Инстаграм”, в който заяви, че тя лично ще направи изявление, когато има какво да каже по въпроса.

“Искам да поясня, че последните информации за неща, които съм казала, са напълно неверни. Не съм се свързвала с никоя медия, нито с конкретен журналист. Когато имам какво да кажа, аз, Йоана Санс, ще го направя чрез изявление в социалните мрежи. Всичко останало са спекулации. Оценявам безпокойството, но в момента тече процес, който не трябва да бъде отравян,” заявява моделът.

Бившият десен бек на Барселона е в местния затвор Brains 2, след като на 20 януари бе арестуван по обвинения в изнасилване на 23-годишна жена в тоалетната на нощен клуб в каталунската столица.