ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ударите по бразилския национал Дани Алвес нямат край и само за три дни бившият защитник на Барселона загуби три от личните си спонсори. Най-титулувания футболист в историята (46 трофея) е зад решетките без право на освобождаване под гаранция, след като бе обвинен, че е изнасилил жена в нощен клуб.

Отказалите се от него фирми са спрели да му плащат пари за имидж права и реклама, които осигурявали на бразилеца до 50 000 евро на тримесечие. Застраховател, мултинационална фирма и букмейкър избягаха като дявол от тамян от легендата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Адвокатите му изтъкнаха в молба за освобождаването му, че той вече няма „икономическия мускул на редовни доходи“, който имаше когато се яви пред съдията на 20 януари. След това клубът му от Мексико УНАМ Пумас скъса договора си с него, а впоследствие изиска от него 5 милиона долара компенсация. На 23 януари спортният букмейкър IxPartner спря да му плаща като посланик на марката, а на следващия ден от Алвес побърза да се откаже и компанията за финансови услуги и застраховки в Бразилия Hygia Saude. На 25 януари пък и марката за дрехи Ethika също хвърлила в кошчето договора за спонсорство с бразилеца.

Според неговите адвокати и други компании ще го изоставят, както вече стори досегашният му спонсор Adidas, който не поднови договора си с него, изтекъл на 18 януари.

Вземането на решението дали да бъде освободен Дани Алвес може да отнеме няколко седмици, след като защитниците му изтъкнаха, че няма риск от бягство на клиента им с телематична гривна и плащане на гаранция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК