Първият футболист в света, който печели Шампионска лига с три различни отбора (1995 г. с Аякс, 1998 г. с Реал (Мадрид), и 2003 и 2007 г. с Милан) - Кларънс Зеедорф, пристига в България. 

Зеедорф е считан за един от най-добрите полузащитници от своето поколение. 

Звездата е специален гост в България по покана на Асоциация „Докосни дъгата“ в сътрудничество със Спортен комплекс „Камчия“, и пристига с благотворителна цел. Той ще се срещне с деца и млади хора с диабет тип 1, за да им сподели опита си по пътя към спортните постижения. 

В България звездата на холандския футбол ще обяви инициативата „Мач на легендите“, който Асоциацията в партньорство с Комплекс „Камчия“ организира. В него за участие са поканени футболни звезди от близкото минало като Луиш Фиго, Патрик Клуиверт, Ерик Абидал, Роберто Карлош, Кафу и др. Целта на Мача е чрез спортната среща с участието на популярните лица - идоли на няколко поколения футболни фенове, да се организира мащабна кампания в подкрепа на децата, страдащи от диабет тип 1. Основният й фокус е да изгради у децата и младежите здравословни хранителни навици, следвайки примера на героите от футбола. 

„Мачът на легендите“ ще е с участието и на петима млади български футболисти, селектирани лично от лицата на Асоциацията, както и от селекционера на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров. Регламентът на спортната среща ще бъде обявен на пресконференцията.

Инициативата „Мач на легендите“, както и други придружаващи мероприятия, ще бъдат представени на нарочна пресконференция с участието на Зеедорф на 3 юли 2021 г. от 11:00 часа в комплекс „Камчия“, община Аврен, който е и спонсор на мероприятията. 

След пресконференцията Зеедорф ще се срещне с деца и младежи.


 

 

Новина ️ХОЛАНДСКАТА ФУТБОЛНА ЗВЕЗДА КЛАРЪНС СЕЕДОРФ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН „МАЧ НА ЛЕГЕНДИТЕ“....

Публикувахте от Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни в Понеделник, 14 юни 2021 г.