Най-добре представилият се български участник на Зимните олимпийски игри в Сочи Александра Жекова получи чек от генералния спонсор на БОК. На Сани беше връчена извънредна премия от 50 000 лева, която тя прие със сълзи на очи.

"Трудно ми е да го осъзная. Просто съм много щастлива и празнувам по мой личен начин. Радостна съм да видя, че обединих толкова много хора. Много се развълнувах", каза Жекова.

26-годишната сноубордистка заяви, че не мисли за отказване, но държавата трябва да подобри условията за подготовка на ски състезателите и ще е щастлива, ако бъде изграден тренировъчен парк за сноуборд крос. "Ако такова съоръжение бъде създадено, това ще е страхотна възможност за младите, които вървят по моите стъпки. Ще имат къде да тренират заедно с мен, да се учат. Сигурна съм, че за един много кратък период от време ние ще можем да извадим добри състезатели, които да продължат моя път", добави чаровната спортистка.

За финал Жекова заяви, че след края на своята кариера почти сигурно ще наследи своя баща Виктор Жеков в треньорската професия. На Сани предстоят стартове за Световната купа в Италия и Швейцария.