Чаровната и усмихната Александра Жекова се прибра доволна от постигнатото на Олимпиадата в Сочи, където завърши пета в дисциплината сноубордкрос. Сани беше зарадвана с топло посрещане на аерогара "София" при завръщането на родна земя.

"Благодаря много, трогната съм от посрещането, много съм щастлива, че имам такава подкрепа. Доволна съм от себе си и представянето. В честната игра няма място за злоба, защото всеки се бори за победата и влага много труд. Това е спорта, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата. Но мисля, че това е една голяма победа за България, защото все пак съм на финал. Там са държави като Австрия, САЩ и Канада например, които влагат много повече средства в подготовката. За мен лично това е голям успех", заяви Жекова.

"Няма място за яд, защото това е резултатът ни от четири години труд. Цяла България и целият свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа да се развивам и да може да има деца, които да вървят по моите стъпки", коментира още Жекова, която бе затрупана със сувенири и цветя.

Сани заяви, че в действията на италианката Мойоли не е имало умисъл и до неприятната за нея ситуация се е стигнало заради грешна траектория при опита за изпреварване на италианката. А Жекова отдава това на нейната неопитност. Италианката е само на 18 години, а грубото врязване в борда на българката й донесе контузия и дисквалификация в Сочи. "Италианката имаше грешна треактория и най-важното - ниска скорост, за да ме изпреварва. Но за мене това е грешка на младостта, на липсата й на опит и аз я разбирам. Не съм говорила с нея. Знам, че има сериозна контузия и се надявам, че бързо ще се върне на пистата", обясни Жекова.

"След всички емоции сега ми предстои кратка почивка и след това лагер в Банско. Ще участвам в два старта за Световната купа в Италия и Швейцария. В края на сезона ще направим анализ, за да видим какъв е пътят, по който трябва да вървим. Ще видим каква стратегия трябва да изградим за развитие на нашите млади състезатели, за да можем да продължим и аз, и те по пътя към победата и следващата Олимпиада", гледа напред чаровната състезателка.

За първи път майката на Сани беше с нея на голямо състезание. "Майка ми много се вълнуваше, преживяваше с мен всяко едно състезание или тренировка. Тя се радваше от сърце заедно с мен. Беше страхотно, че беше част от нашия екип и че успя да гледа за първи път в живота си на живо такова голямо състезание. Разбира се, като всяка майка много се вълнува и мисля, че ще й остане един прекрасен спомен", добави Сани Жекова.