20-кратният победител в турнири от Големия шлем Новак Джокович планира да съди австралийските власти. При това за впечатляващата сума от близо 4 милиона евро. Информацията е на британския таблоид "Сън".

Световният номер 1 не беше допуснат до участие в Australian Open, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха и той трябваше да се прибере обратно в Белград. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сагата на Джокович започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за мигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус. 

Обявиха голяма новина за Джокович! Става въпрос за милиони

Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди. Така на 17 януари Джокович се прибра в Сърбия. 

Именно срещу това отношение и пропуснатите възможности заради спирането му от участие в Откритото първенство на Австралия Ноле и адвокатите му подготвят иск.

Майката на Джокович - Дияна, пък обясни, че условията във въпросния хотел за мигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина й е имало буболечки.