Световният №1 в тениса Новак Джокович трябва да вземе решение да се имунизира или да сложи край на кариерата си, гръмна белградския вестник Informer след последните информации около най-добрия сръбски тенисист.

Според изданието Ноле ще претърпи огромни загуби в размер на 40 милиона евро, ако не може да играе. Поне засега това не му е гарантирано и за третия през годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън", ако не се ваксинира, твърдят британските Telegraph и Mirror. Ръководителите на турнира в Лондон не дават никаква сигурност на сърбина, че ще може да защитава титлата си през лятото на най-престижната тенис надпревара. Досега неимунизирани спортисти бяха допускани във Великобритания, за да тренират там и да участват в различни състезания, но правилата може да се променят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вече стана ясно, че Джокович няма да може да защитава титлата си на "Ролан Гарос" в Париж през май при липса на ваксинация. Френската спортна министърка Роксана Марчиану съобщи, че спортисти ще могат да влизат в страната за в бъдеще само ако са ваксинирани. Участието на US Open в Ню Йорк е възможно също само за ваксинирани.

Както е известно, Ноле искаше да участва на Australian Open с медицинско изключение като неваксиниран, но неговата виза бе анулирана след много драми заради липса на достатъчно документи и той трябваше да си тръгне преди началото на турнира.

"За новак вратите се затварят една след друга. Не го допуснат да стане №1 за всички времена", написа друг сръбски вестник Vecernji Novosti във връзка с бъдещето на Джокович.