Световният №1 в тениса  Новак Джокович се разкая след дадената от него положителна проба за COVID-19, последвала тези на Григор Димитров и други тенисисти, участвали на организираните от него демонстративни турнири "Адриа Тур" в Белград и Задар. Сърбинът съжалява, че е причинил вреда, и обеща да помогне на всички засегнати.

"Здравейте всички. Ние се прибрахме в Белград. Аз и Йелена дадохме положителни проби за COVID-19. Децата са с отрицателни проби. Ще останем в изолация в следващите 14 дни и ще повторим тестовете след 5 дни.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Дълбоко съжалявам, че нашият турнир причини вреда. Всичко, което ние с организаторите направихме в последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Вярвахме, че турнирът отговаря на всички медицински протоколи, а освен това положението в нашия регион изглеждаше, че се подобрява, което позволява на хората да могат да се събират по филантропски причини. Оказа се, че сме сгрешили и е било твърде рано. Не мога да изразя колко много съжалявам за всички, които са се заразили.

Ако сте посетили "Адриа Тур" или сте били в контакт с хора, които са били там, най-добре се тествайте и спазвайте социална дистанция. За хората в Белград и Задар ще осигурим нужните медицински ресурси в най-скоро време. Останалите турнири са отменени, като ще съсредоточим вниманието си да помогнем на всички засегнати. Моля се всички да се възстановят напълно", написа Джокович в социалните мрежи.