Носителят на рекордните 24 титли от "Големия шлем" Новак Джокович смята, че настоящият сезон е бил един от най-лошите за него по отношение на резултатите. 37-годишният сърбин триумфира със златото на сингъл на Олимпийските игри в Париж през лятото, но това остава единствената му титла за годината досега. Балканецът Джокович загуби в неделя в два сета от световния №1 Яник Синер на финала в Шанхай.

"В сравнение с повечето други години от кариерата ми, този сезон беше един от най-лошите по отношение на резултати, но това щеше да се случи рано или късно. Всичко е наред. Щастлив съм от спечеления златен олимпийски медал. Това беше главната ми цел тази година. Разбира се, бих искал да съм спечелил още една титла от "Големия шлем", но нещата са такива каквито са. Това е сезон, който трябва да приема и съм повече от щастлив от това, което съм постигнал в кариерата си", сподели Джокович.

Джокович може да се похвали с поне 2 титли през сезона от 2006 година насам, като за последно не успява да стори това през 2005-а когато е едва 18-годишен. Сега му предстои участие на "Мастърс" турнира в Париж и евентуално Финалния турнир на АТP.

"Докато все още чувствам нуждата да се състезавам, ще го правя. Да видим колко дълго ще продължи това", каза още рекордьорът по брой седмици на върха в световната ранглиста.