Световният №1 Яник Синер спечели титлата на турнира от категория "Мастърс 1000" в Шанхай. На финала 23-годишният италианец надви носителя на рекордните 24 трофея от "Големия шлем" Новак Джокович със 7:6 (4), 6:3. По този начин Синер лиши 37-годишния сърбин от преследваната от него титла №100 в ATP тура.

Синер спечели седмата си титла за годината и общо 17-а в своята кариера досега. Италианецът за първи път триумфира в Шанхай и за четвърти път грабва трофея на турнир от серията "Мастърс". Синер стана днес и първият тенисист при мъжете след Анди Мъри през 2016 година, който печели повече от 6 титли в рамките на една календарна година. Днешната победа, постигната след 1 час и 37 минути игра, бе и под №65 за годината за италианеца.

Първият сет бе изключително равностоен, като в него нямаше нито една точка за пробив. В тайбрека обаче Синер доминираше, повеждайки с 4:0 и после с 5:1. Италианецът в крайна сметка затвори частта със 7:4 в тайбрека.

Във втория сет Синер реализира ранен пробив в четвъртия гейм и това му позволи малко след това да натрупа аванс от 4:1. Без особени трудности водачът в световната ранглиста задържа преднината си в резултата и прекърши съпротивата на именития си съперник.

Сред зрителите в залата пък бяха легендарният швейцарец Роджър Федерер и испанската суперзвезда в тениса Карлос Алкарас.