Един от най-добрите сръбски тенис треньори „хвърли бомба“ със скандални разкрития по казуса „Новак Джокович“ специално за БЛИЦ TV.

Деян Вукойчич, който е национален треньор в западната ни съседка, разкри, че световният №1 е дал анонимна проба, на базата на която е получил медицинско изключение да участва на Australian Open. След като обаче е станало ясно, че пробата е на Ноле, властите в Мелбърн са се отметнали.

Вукойчич добави, че, с оглед на ситуацията, Новак Джокович най-вероятно ще трябва да се ваксинира.

„Това е проблем на политическа основа. Преди всеки АТР турнир играчите са в комуникация с турнирните директори и Новак беше поканен от Australian Open. Той беше одобрен от медицинския екип на Australian Open, както и от медицинските власти в Австралия. Нещата се промениха на границата, където австралийците видях политически повод да се възползват от Новак Джокович“, коментира Деян Вукойчич.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Повратният момент е този, че Новак Джокович получи медицинско изключение да играе като анонимен човек, никой не знаеше чия е пробата, която е одобрена. Когато обаче разбраха, че става дума за Ноле, нещата се промениха“.

„АТР вече не е асоциация на професионалните играчи, а асоциация на мениджърите в играта. Причината останалите тенисисти да не подкрепят Джокович може би е в това, че АТР им даде знак да не го направят – да са тихи и да не говорят. Ако играчите надигнат глас, нещата няма да са такива. Те могат да се погрижат сами за себе си“.

Джокович вече е в Белград, след като бе депортиран от Австралия. Още не се знае дали няма да пропусне и следващия турнир от Големия шлем – Ролан Гарос, заради новия ваксинационен паспорт във Франция.

„Играчите трябва да поемат отговорност – това е нещото, което Новак иска. Той иска собствена организация, такава на тенисистите, а не да има други хора, които печелят на техен гръб. АТР в момента иска да продължи да има монопол над всичко.

„Australian Open показа на останалите турнири, че и те могат да направят същото, което е проблем. Не може АТР да определя правилата в турнирите от Големия шлем, които са под егидата на Международната тенис федерация. „Open” означава, че всеки трябва да има право на участие, но това вече не е така“, разказа Вукойчич.

„Може да се наложи Новак да си постави ваксина. Надявам се, че ситуацията с COVID-19 ще се стабилизира, ще можем да пътуваме и Новак ще може да играе“.

„Австралийците сами нарушават правилата, които налагат".
БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

 

Ексклузивно в БЛИЦ TV: Именит сръбски треньор със скандални разкрития за Джокович https://blitz.bg/sport/tenis/ekskluzivno-v-blits-tv-imenit-srbski-trenor-ss-skandalni-razkritiya-za-dzhokovich_489040.html

Публикувахте от Blitz Sport в Вторник, 18 януари 2022 г.