Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи разтърсващ разказ за последните шест месеца от живота си. Гришо сподели, че чрез участието си на US Open цели да предизвика самия себе си, а това е много важно за възстановителния процес след преболедуването на коронавируса.

„Последните шест месеца от живота ми бяха доста необичайни. Може би не би трябвало да се оплаквам. През първите три месеца от паузата имах възможност да оставя тениса настрана и да помисля за други неща. После се заразих с коронавируса и месецът след това беше много труден за мен. Свалих доста килограми, нямах обоняние и чувство за вкус. Изпитах пълната сила на вируса“, разказа Димитров пред Евроспорт.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Чувството беше много неприятно. Изпитвах сериозни болки в тялото. Но въпреки това стигнах до извода, че няма как да се развиваш и да вървиш напред, ако не излезеш от зоната си на комфорт. Това беше причината да реша да дойда. Тук става въпрос по-скоро за психическо възстановяване, отколкото за физическо. Трябва да откриеш кои са нещата, които са важни за теб и да се съсредоточиш върху тях“, добави 20-ият в света.

Тази вечер около 21:00 часа българско време Григор Димитров ще излезе на корта за втория си мач от турнира в Ню Йорк срещу унгареца Мартон Фучович, който го елиминира във втория кръг на Western & Southern Open преди седмица.