Италианката Жасмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на "Ролан Гарос", след като елиминира и фаворитката Елена Рибакина - 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт в Париж.

За Паолини това е първо класиране на полуфинал на турнир от Големия шлем, като със спечелените до момента 350 точки за ранглистата на УТА от новата седмица тя ще попадне за първи път в Топ 10 при жените.   

28-годишната италианка, която в момента играе най-добрия тенис в кариерата си, започна мача с пробив, а след това го затвърди за 2:0. Паолини направи още един пробив за 5:2, а след това се възползва от втория си сетбол, за да спечели първата част.

Във втория сет италианката отново бе водеща на корта, като направи пробив за 4:3, а след това на своя сервис поведе с 40:15 и бе близо до края на мача. Последва активизиране на Рибакина, която върна пробива, взе подаването си, а след това отново проби подаването на Паолини, за да изравни резултата с 6:4.

Третата част започна с четири поредни пробива за 2:2. След това двете спечелиха по два свои сервиса до 4:4. В този момент Паолини успя да вземе сервиса на състезателката от Казахстан, а след това затвори и целия мач при първия си мачбол за 6:4.

"Казах си, че трябва да се боря, да удрям всяка топка, и се получи - спечелих", коментира щастливата Паолини след успеха. 

Тя очаква на полуфиналите победителката от срещата между Арина Сабаленка от Беларус и руската тийнейджърка Мира Андреева. 

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК