След като подкрепи Новак Джокович в борбата му срещу решението на австралийските власти, един от най-големите му критици Ник Кириос разкри в подкаст, че първата ракета в света му е изпратил съобщение и му е благодарил за всичко.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кириос винаги е бил срещу Джокович от години, но в момента на случващото се застана зад съперника си и пожела той да играе на стартиращия в понеделник турнир от Големишя шлем - Australian Open.

"Новак лично се свърза с мен през Instagram. Той ми написа: "Благодаря, че си с мен", защото не очакваше да го подкрепя", коментира австралиецът.

"Разбирам, че Циципас има различен поглед върху ваксинацията. Когато за първи път подкрепих Новак, получих "милион" съобщения в стил "Как можеш?".  Казах на всички, че го разбирам. Когато ме пита как се чувствам, отговарям - срам. Той просто търсеше разбиране. И цяла Австралия се съсредоточи с всички сили върху една цел. Вече дори не знае какво да прави. Отнеха му визата, върнаха го в съда, тъкмо беше започнал да се готви за състезанието и го върнаха в съдебната зала. Лудост", коментира един от най-големите критици на Джокович.

В същото време стана ясно, че процесът срещу Джокович тази вечер е преместен с 15 минути по-рано. Вместо в 00:30, заседанието ще стартира в 00:15 часа, пишат сръбските медии.

Тричленният съдебен състав, който ще гледа делото и ще вземе окончателното решение, ще бъде ръководен от съдия Джеймс Алсоп. Той е бивш адвокат, който е главен съдия на Федералния съд от осем години.