Новак Джокович беше поставен под №1 в мъжката схема на Australian Open и според тегления жребий трябва да играе срещу сръбския си сънародник Миомир Кецманович в първия кръг. Двамата са от горната половина на схемата, а мачовете ще се играят в понеделник.

Проблемът е, че мачът между Джокович и Кецманович още от сега е обявен за отменен от повечето водещи сайтове, в които се следят резултатите от спортни събития. Джокера пък е обявен за оттеглил се от турнира. Голям брой от световните букмейкъри извадиха срещата от тиражите си, съобщават сръбските медии.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Всичко това се прави още преди да е ясно окончателното решение на Федералния съд на Австралия дали световният №1 в мъжкия тенис ще получи разрешение за участие на Australian Open. Пълна яснота се очаква тази нощ или утре сутринта, когато ще се произнесе тричленният съдебен състав. Присъдата му няма да може да бъде обжалвана.

Повечето фенове в интернет коментират, че това е ясен сигнал, че Ноле ще бъде депортиран от Зеления континент и няма да бъде допуснат да играе в първия за годината турнир от Големия шлем.

Други пък контрират с напълно разбираем аргумент, че може мачът да е преместен за вторник, за да може Джокович да получи време за тренировки, тъй като в последните дни подготовката му беше сериозно нарушена заради престоя под стража в центъра за нелегални имигранти. Това обаче не обяснява съобщението, че Ноле се е оттеглил от турнира.