Александър Лазаров призна, че до момента не е играл в мачове като този срещу Великобритания от турнира АTP Cup, в който той и Григор Димитров спечелиха драматично на двойки с 2:1 сета срещу Джейми Мъри и Джо Солсбъри. Така България постигна първи успех в новосформирания турнир за националните отбори по тенис. 

"Беше много трудно, но когато до себе си имаш човек като Григор, и се раздаваш на максимум, няма как да не се получат нещата. Изключително е, че бях на корта с него. До момента не бях играл мачове като този. Нищо не можеше да бъде възможно без Григор", коментира Лазаров ексклузивно за БЛИЦ след сладката победа.

"Имахме и късмет. Борихме се до последно и затова се получиха нещата. Изключително щастливи сме. Сега първо трябва да се наспим, утре тренираме и следват мачовете с Молдова. На всяка среща гледаме като последна, като финал", подчерта Алекс. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Тези емоции са незабравими. За първи път играем заедно, бях адски притеснен преди мача, но с раздаване на максимум мисля, че показах на какво съм способен. Дори и да бяхме загубили, целта беше да играя добре. Сега е важно да успеем да се възстановим", добави Лазаров. 

Втората среща на България на ATP Cup - срещу Молдова, е на 5 януари, като ще започне в 10:00 часа местно време (1:00 часа българско в нощта на събота срещу неделя). 

Следете с БЛИЦ: Битката България - Великобритания на ATP Cup !!!