България ликува над Великобритания с 2:1 успеха за историческата първа победа на страната ни в новосъздадения турнир за националните отбори по тенис - ATP Cup. В решителната среща на двойки в Сидни звездата ни Григор Димитров и Александър Лазаров успяха да надвият опитния тандем Джейми Мъри/Джо Солсбъри след два тайбрека и шампионски такъв, в който надделяха с 11:9 точки. 

В 3 часа след полунощ в Сидни в лагера на нашите логично цари страхотна атмосфера, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Сидни. 

Обстановката наподобява тази от лудото американско лято в Щатите през 1994 година, когато футболните ни герои празнуваха в басейн след победите. Сега Григор Димитров, който е доста уморен след двата поредни мача, в които се раздаде, както и съотборниците му са на седмото небе от радост след историческата победа за България. Звездата ни, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски са много доволни и обещават да се борят като лъвове за родината и в предстоящите мачове с Moлдова и Белгия.

След страхотния успех над британците нашите национали полудяха от кеф и скочиха на корта, празнувайки заедно с прегръдки. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Страхотно е! Бяхме много емоционални след победата, когато всички скочихме на корта да празнуваме. Бяхме истински, разплакахме се, но не е срамно да ревеш от радост. Спечелихме мач за историята. Не мисля, че трябва да си крием емоциите в такъв момент. Изключително радостни сме", сподели Мико Кузманов пред БЛИЦ. 

Много развълнуваният и най-младият в нашия състав - талантът Адриан Андреев (18-годишен), плака най-много след сладката победа, предаде още кореспондентът на БЛИЦ в Сидни. "Много съм щастлив!", възкликна Анди. 

 



 

 

За него чувството, когато играе за България е много специално. Той е плакал от радост на корта и когато печели европейската титла при юношите преди няколко години. Казва, че не би плакал, дори когато би спечелил мач от АТП. Андреев беше много близо до този момент през февруари 2019 г. в зала "Арена Армеец", когато загуби злощастно от Матю Ебдън в турнира Sofia Open. "Сега чувствата ми са много силни, защото играя за родината, емоцията е много по-силна", сподели Анди.

След като куфяха на корта, Гришо и компания се събраха в съблекалнята, за да гледат повторенията от най-интересните моменти от мача.

Следете с БЛИЦ: Битката България - Великобритания на ATP Cup !!!