Григор Димитров се справи с Раду Албот (6:2, 6:3) и България победи Молдова на новия тенис турнир на нациите ATP Cup в Австралия. Нашите тенисисти имат преднина от 2-0 успеха преди мача на двойки.

След победата Димитров логично беше емоционален, изразявайки радостта си и казвайки много силни думи. Капитанът на националния ни отбор в този турнир изтъкна, че той и съотборниците му са страхотен колектив, който се забавлява в мачовете от ATP Cup.

"Всичко е прекрасно до момента. Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач, благодарим и за подкрепата, всичко се получава много добре до момента", каза Григор Димитров.

Съотборниците му споделиха неколкократно какво вдъхновение за тях е бившият №3. Григор обясни, че чувството е взаимно. "И те ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво. Всеки от тях показва чудесна дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но в момента нещата са добре", коментира звездата. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Радостни сме, че играем пред толкова много българи. Благодарим им за подкрепата", каза Димитров.

Интервюиращият го на корта му зададе въпрос докъде може да достигне България в ATP Cup. "Всяка мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си. Когато осъзнах, че класирах страната за отборна надпревара, не знаех с кого ще играем, но знаехме, че трябва да се борим, с когото и да се паднем. Сега всичко опира до вярата и до това да сме здрави и постоянни", завърши Гришо.

БЛИЦ TV: България ликува! Гришо подлудява феновете ВИДЕО 

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!