България загуби с 1-2 сета (6:3, 4:6, 7:10) от белгийците Сандер Жил и Жоран Влиген в решителен мач на двойки за класиране на 1/4-финалите на АТП Къп. Така нашите отпадат от борбата в Австралия, след като по-рано днес Димитър Кузманов победи Стив Дарси с 6:0, 6:3,а Григор загуби от Давид Гофен с 6:4, 2:6, 2:6 при синглите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мачът започна с възможност за пробив за белгийците, но Гришо и Лазаров се справиха и взеха сервиса си. В четвъртия гейм българите успяха да запишат пробив при втория си брейк пойнт и поведоха с 3:1, след което го затвърдиха на нула за 4:1. Жил и Влиеген отвърнаха с гейм на нула за 4:2. Последва тежък сервис гейм с три възможности за пробив за белгийците, но се справихме за 5:2. Жил и Влиеген не се предадоха  и взеха следващия гейм на нула, но Гришо и Лазаров приключиха сета с 6:3.

Вторият сет започна страхотно за българите и Гришо и Лазаров направиха пробив за 1:0, след което спасиха три брейк пойнта и го затвърдиха за 2:0. Последва оспорван трети гейм, в който белгийците все пак взеха гейм при собствен сервис за 2:1. Последва кратка почивка, след която белгийците успяха да запишат пробив за 2:2, а играта тръгна гейм за гейм. Стигна се до 5:4, а съперникът ни проби за 6:4, след което победителят трябваше да се реши в шампионски тайбрек до 10 точки с две разлика.

В него играта тръгна точка за точка, докато нашите не допуснаха мини пробив за 2:4, след което нямаше пробиви до 8:6, след което Белгия записа пробив (9:6) и имаше три мач бола, за да вземе победата и второто място в групата. Гришо и Лазаров върнаха пробива, но загубихме с 10:7 и оставаме на трето място в групата. Номер 1 е Великобритания и на 1/4-финалите ще спори с домакина Австралия, а Белгия ще се надява да намери място сред най-добрите втори.

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!



ВИЖ КЛАСИРАНЕТО В ОСТАНАЛИТЕ ГРУПИ - ТУК!!!

Пълната програма - ТУК!!!