Григор Димитров очаквано отново бе похвален от треньора си Роджър Рашийд след историческата и най-голяма победа в кариерата си срещу миналогодишния победител Анди Мъри с 3:0 сета (6:1, 7:6, 6:2). Този успех класира най-добрия български тенисист за първи път на полуфинал на „Уимбълдън”, а за място на финала той ще се изправи срещу световния номер 2 Новак Джокович, елиминирал хърватина Марин Чилич в пет сета.

"Гордея се с Григор Димитров и от начина, по който се изправи срещу предизвикателствата пред него в кралския дом на тениса "Уимбълдън" - качествена продукция, млади човече", написа Роджър Рашийд в социалната мрежа Twitter след края на двубоя на Централния корт на "Ол Инглънд Клъб".

Австралийският специалист призова всички свои сънародници да подкрепят Гришо до края на най-престижния тенис турнир в света, след като 19-годишният австралиец Ник Киргиос отпадна в четири сета от канадеца Милош Раонич на 1/4-финалите.

"Браво за усилието от страна на Ник Киргиос, гледай напред, млади човече, а всички в Австралия сега можете да подкрепите Григор Димитров до края на "Уимбълдън", допълни треньорът на Гришо.